Dacă pleci în vacanță nu trebuie să îți lipsească din bagaje și informații privind drepturile tale de consumator european!

 

7 iulie 2011 –  Centrul European al Consumatorilor din Romania (ECC Romania) împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor vor acorda consultanță pasagerilor interesați de drepturile lor legale si vor distribui materiale informative despre drepturile pasagerilor, în incinta Aeroportului Internațional „Henri Coandă”, la terminalul „Plecări” într-o acțiune comună a rețelei ECC-Net.

„Acțiunea de consultanță la care ne-am alăturat este esențială pentru promovarea drepturilor pasagerilor. Consider că numai călătorii informați pot beneficia de respectarea drepturilor conferite prin legislație. Încă o dată vreau să asigur consumatorii că, ori de câte ori vom constata încălcări ale legislației, vom lua măsurile corespunzătoare”, a declarat Constantin Cerbulescu, președinte ANPC.

Evenimentul se bucură de suportul Comisiei Europene și este organizat pentru a servi în egală măsură intereselor pasagerilor europeni și ale industriei din transportul aerian.

Acțiunea are ca scop promovarea drepturilor pasagerilor pe transportul aerian atât prin informarea și consilierea pasagerilor aflați în aeroporturile europene la momentul acțiunii, cât și în rândul mass-mediei, mediului de afaceri și sporirea  interesul publicului larg.

Evenimentul se va desfășura în incinta celor mai importante aeroporturi din Europa și va consta în distribuirea de către reprezentanții Centrelor Europene ale Consumatorilor a materialelor informative despre drepturile pasagerilor și în acordarea de consultanță pasagerilor interesați de drepturile lor legale.

Domnul Răzvan Resmeriță, directorul ECC Romania a precizat„ "Motto-ul" evenimentului, și anume mesajul pe care Comisia Europeană îl transmite prin fiecare dintre cele 23 de Centre Europene al Consumatorilor participante la aceasta acțiune comună, sperând să ajungă la un număr cât mai mare de consumatori este: “Nu uita să pui în bagaj și câteva informații despre drepturile tale de consumator. Europa îți oferă gratuit consultanță și sprijin!” 

print