ECC-Net: Travel App

ECC-Net: Travel App

ecc_net_smartphone_topic_roAtunci când călătoresc în străinătate consumatorii se pot găsi adesea în situații dificile. Preluarea unei mașini închiriate la un preț mai mare decât cel stabilit, o cameră de hotel rezervată de acasă care nu mai este disponibilă, achiziționarea unui produs care se defectează la scurt timp: am văzut cu toții astfel de lucruri întâmplându-se, nu-i așa? Datorită ECC-Net: Travel app ai de acum instrumentul perfect pentru a-ți păstra calmul și a-ți cere drepturile în toate limbile Europei.

Rețeaua Centrelor Europene ale Consumatorilor a lansat, chiar la timp pentru perioada vacanțelor de vară, o nouă versiune a aplicației sale mobile unice și gratuite: ECC-Net Travel app.

Dezvoltată pentru a fi un partener de călătorie ideal în interiorul Uniunii Europene, precum și în Norvegia și Islanda, aceasta îi ajută pe consumatorii europeni să-și exprime drepturile în 25 de limbi europene*.

Atunci când suntem în vacanță, încercăm să evităm situațiile stresante. Acesta este motivul pentru care ECC-Net: Travel app este ușor de folosit și oferă o varietate de soluții pentru orice problemă. Pentru fiecare situație, aplicația nu numai că te informează dacă ai anumite drepturi, dar și îți explică modalitatea în care le poți exprima.

Cum funcționează aplicația?

După selectarea țării și a situației (transport, închiriere mașini, hotel etc.), aplicația îți va arăta care sunt drepturile tale și îți va permite să le prezinți comerciantului în limba sa. Cu ajutorul ECC-Net: Travel app și cu un pic de bunăvoință, toți ar trebui să se poată înțelege!

Bine de știu: noua secțiune ”Ajutor” oferă date de contact relevante ale fiecărui Centru European al Consumatorilor local, precum și ale ambasadelor locale pentru situații de urgență.

qrECC-Net: Travel app este disponibil pentru dispozitive mobile cu sisteme de operare iOS, Android și Microsoft Windows și poate fi descărcată din Apple app store (pentru iOS), Google Playstore (pentru Android) și din Windows Apps+GamesStore (pentru Windows Phone). Aplicația funcționează offline pentru a evita costurile de roaming.

Aplicația poate fi descărcată și utilizând acest QR-Code.

 

În fiecare stat membru al UE există un Centru European al Consumatorilor, precum și în Norvegia și Islanda care oferă sprijin și consultanță gratuite consumatorilor. ECC-Net: Travel app este o inițiativă a întregii Rețele a Centrelor.

*Bulgară, Croată, Cehă, Daneză, Olandeză, Engleză, Estoniană, Finlandeză, Franceză, Germană, Greacă, Maghiară, Islandeză, Italiană, Letonă, Lituaniană, Malteză, Norvegiană, Poloneză, Portugheză, Română, Slovacă, Slovenă, Spaniolă, Suedeză.

print