Atenție la Fuel Shark Saver

Centrul European al Consumatorilor Romania – ECC Romania a primit în ultima perioadă mai multe reclamații având drept obiect așa zisele economizoare de carburant Fuel Shark Saver. Consumatorii au reclamat faptul că acestea nu sunt eficiente, însă problema cea mai gravă este faptul că pe site-urile www.fuelsharksaver.com și www.fuelsharkchip.com nu există informații despre comerciant, unde ar putea fi făcută o cerere de rambursare a contravalorii produselor, conform legislației europene.

În urma colaborării cu ECC Bulgaria, am reușit să aflăm însă mai multe detalii. În momentul primirii produselor prin curier, consumatorii primesc și o chitanță pentru suma plătită. Compania care încasează aceste sume este o firmă de curierat din Bulgaria. Din câte se pare, compania de curierat din Bulgaria are un contract semnat cu o societate comercială din SUA, aceasta fiind practic vânzătorul produselor.

Din păcate, șansele recuperării sumelor plătite pentru aceste produse sunt foarte mici. Din acest motiv, sfătuim consumatorii români să evite cele două site-uri. Reclamele pentru acest Fuel Shark Saver sunt prezente și pe rețelele de socializare sau pe alte site-uri.

ECC Romania vă sfătuiește să cumpărați online de la comercianți care își presintă datele de identificare pe site (denumire companie, număr de înregistrare, date de contact unde poate fi transmisă o reclamație), care informează consumatorii asupra drepturilor pe care le au, în special dreptul de a renunța la contract și care au clar stabilită o procedură de returnare a produselor.

 

print