Echipa

Irina Chiritoiu

Irina Chirițoiu, Director ECC Romania

În 2016 am împlinit 10 ani de activitate continuă în domeniul protecției consumatorilor. Ascensiunea mea a fost una lină, dar sigură, începând cu funcția de membru plin în Consiliul Director al Asociației Pro Consumatori, la cea de specialist relații publice al asociației, până la cea de Director al Centrului European al Consumatorilor din România începând cu anul 2011.

În cadrul Centrului sunt responsabilă cu elaborarea strategiilor de dezvoltare și punerea în aplicare a planului de activităţi care să conducă la îndeplinirea acestora, la dezvoltarea şi menţinerea relaţiilor de lucru cu actorii importanţi din domeniu, atât la nivel național, cât și european.

O zi perfectă pentru mine este atunci când vin la birou și am multă treabă. Îmi place să ascult și să găsesc soluții la problemele consumatorilor care apelează la ECC Romania și nu numai. Îmi place atunci când sfaturile mele se materializează în zâmbete pe fețele consumatorilor.

Momente frumoase alături de Echipa ECC – zilnic

Sfaturi oferite – milioane

Evenimente și întâlniri – prea multe 🙂

Elena Moise

Elena Moise, Avocat ECC Romania

În urmă cu 16 ani am început colaborarea cu Asociația Pro Consumatori, organizația gazdă a ECC Romania. De-a lungul timpului m-am implicat în diferite proiecte specifice domeniului protecției consumatorilor, am contribuit la crearea unei baze de date legislative în domeniul protecţiei consumatorilor, am întocmit contracte, protocoale, înţelegeri, precum şi orice alte acte juridice de natură a angaja juridic asociaţia și am participat la iniţierea şi analizarea proiectelor de acte normative cu aplicabilitate în domeniul protecţiei consumatorilor.

Din anul 2008, de când sunt avocat în cadrul Centrului European al Consumatorilor din România, activitatea mea s-a concentrat pe acordarea de consultanță juridică generală și specială către consumatorii europeni, pe implicarea în soluționarea pe cale amiabilă a litigiilor transfrontaliere, dar și pe transpunerea legislației europene într-un limbaj simplu și accesibil consumatorilor.

Numărul reclamațiilor transfrontaliere în care am acordat asistență – peste 1200

Numărul broșurilor elaborate – 20

Numărul anilor de când sunt alături de ECC Romania – 8

Mihai Titichi

Mihai Titichi, Jurist/Consultant ECC Romania

Lucrez de 13 ani în domeniul protecției consumatorilor. Am început ca voluntar, în 2003, iar după 4 luni am fost angajat ca jurist la Asociația Pro Consumatori. Activitatea mea a cuprins printre altele sprijin și informații oferite consumatorilor, analize și răspunsuri pentru proiecte de lege, articole pe teme de protecția consumatorilor sau cursuri de legislație cu operatorii economici.

Sunt alături de ECC Romania de la început, iar responsabilitățile mele includ asistența oferită consumatorilor în probleme transfrontaliere, elaborarea de articole și materiale de informare și multe alte chestii la fel de specializate. Mă găsești de obicei legat de telefon, așa că vocea mea va fi primul tău contact cu Centrul.

În cazurile rare în care mi se permite să umblu liber, am grijă de mușcatele biroului.

Uit mereu să port ochelarii când lucrez la calculator.

Numărul reclamațiilor transfrontaliere în care am acordat asistență – peste 950

Numărul broșurilor elaborate – 20

Numărul anilor de când sunt alături de ECC Romania – 8

Sabin Chiritoiu

Sabin Chirițoiu, Jurist/Consultant ECC Romania

Lucrez ca jurist în cadrul Centrului European al Consumatorilor din România, începând cu anul 2015. Înainte, am ocupat funcţiile de editor al revistei Intelligent Life România, licenţă exclusivă “The Economist” între anii 2014-2015 şi specialist în turism între anii 2010-2014, iar din februarie 2016 sunt membru în Grupul consultativ al consumatorilor de internet, organizat de către Google.

Am absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii “Nicolae Titulescu” din Bucureşti şi cursurile de masterat din cadrul aceleiaşi Universităţi, fiind specializat în Drept Comercial.

În cadrul Centrului European al Consumatorilor din România sunt responsabil de oferirea de opinii juridice consumatorilor români, precum şi de preluarea reclamaţiilor al căror obiect îl reprezintă disputele transfrontaliere.

Numărul reclamaţiilor în care am acordat asistenţă – 98

Numărul solicitărilor de informare în litigii transfrontaliere şi naţionale – 238

1 an şi jumătate de când sunt alături de ECC Romania

Laura Pascu

Laura Pascu, PR Magician ECC Romania

Sunt PR Magician și asigur relația cu ziariștii și partenerii media ai ECC Romania. Sunt primul punct de contact pentru solicitările media, păstrez legătura cu jurnaliștii și dau interviuri în presă. Viața mea se desfășoară printre articole, reviste, ziare, apariții la televizor și radio și multe cafele cu ziariștii. Ador să călătoresc, iar în timpul liber pictez cutii și le fac cadou prietenilor.

Sunt alături de ECC Romania de la început, din 2008, după alți 6 ani de când lucram în domeniul protecției consumatorilor. Scriu articole și email-uri și nu aud niciodată ce se vorbește în jurul meu, chiar dacă se vorbește cu mine. Vorbesc la telefon și cu colegii în același timp în care postez pe Facebook. Fur pixurile colegilor și lingurițele de cafea, și da, pierd mereu cana de cafea pe care o găsesc ulterior pe birourile colegilor.

Ore vorbite la telefon anual cu jurnaliștii – 928

Cafele băute cu ziariști – 365

Apariții la televizor – multe, multe

Roxana Marinuș

Roxana Marinuș, Economist/Support Staff ECC Romania

Experiența mea alături de Asociația Pro Consumatori, organizația gazdă a Centrului European al Consumatorilor din România – ECC Romania, a început în anul 2007 pe vremea când eram anul IV de facultate, când m-am oferit voluntar pentru a ajuta la organizarea unui eveniment din domeniul protecției consumatorilor la Poiana Brașov. Ulterior acestui eveniment am fost angajată ca Specialist relații publice.

Din anul 2008, de la deschiderea Centrului mai exact, am lăsat în urmă activitățile postului de specialist relații publice și am preluat frâiele activității financiar-contabile ale acestuia. Toată lumea știe ce face un contabil așa că nu are rost să vă explic!

În afara activităților financiare, mă mai ocup și de e-mail-urile și scrisorile primite de la consumatori (trimit confirmări de primire acestora) și mai apoi repartizez cazurile colegilor mei consultanți.

Îmi place să fac cafeaua la birou, mai ales pentru faptul că toți colegii îmi spun că este cea mai bună.

Numărul plăților efectuate pe an – 312

Numărul de e-mailuri primite și trimise în 2016 – peste 1100

Numărul diacriticelor adăugate în textele colegilor – milioane

Mircea Cristea

Mircea Cristea, IT/Support Staff ECC Romania

Eu sunt cel din spatele imaginilor ECC Romania, responsabil pentru tot aspectul vizual, de la concept până la clipuri video. Îmi place foarte mult să desenez, să fac design sau chestii asemănătoare. Lucrez din 2006 în (ghici?) design grafic şi ilustrare, iar din 2012 m-am alăturat echipei ECC Romania. Şi da, mă bucur că-ţi plac infograficele, roll-up-urile, posterele ECC Romania :).

Întrucât am absolvit facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din Bucureşti, sunt, de asemenea, responsabil cu administrarea site-ului şi reţelistica în tot biroul. Aşa că dacă mesajele tale nu ajung la noi, poţi da vina pe mine…..sau pe compania de telecomunicaţii :).

Grafică pentru materiale informative – 56

Postări pe site, anual – ~100

Melodii ascultate la birou – 5x4x12x8x4 = 7680 / an